Akü Bakımı
Günümüzde tam kapalı sistem akülerin kullanım alanı artmasına rağmen özellikle ağır vasıta ve otobüs grubunda açık sistem akülerde kullanılmaktadır. Akünüz ister kapalı ister açık sistem akü olsun, belli noktaların belirlenen periyotlarda kontrol edilmesi gerekmektedir. Kontrol periyodu kullanım koşullarına göre değişmekle beraber minimum altı ayda bir yada ticari kullanımlarda 3 ayda bir şeklinde yapılmalıdır. Aküde ilk kontrol edilecek nokta akü kutup başı bölgesidir. Eğer kutup başında oksitlenme varsa sıcak su yardımıyla kutup başları temizlenmelidir.
Oksitli bir şekilde kullanıma devam edilirse kutup başında erime ve enerji iletiminde problemlerden dolayı akü veya araç arıza yapabilir. Diğer önemli nokta akü sabitleme aparatlığının sıkılığıdır. Özellikle ağır vasıta ve traktör gurubunda eğer sabitlemelerde gevşeme çıkma durumu bulunuyorsa kutup başlarında erime, kutuda deformasyon akülerde aşırı sallanma, vibrasyon kaynaklı ızgaralardaki aktif madde dökülmesinden dolayı performans kaybı meydana gelebilir.
Akü açık sistem bir aküyse bu durumda mutlaka hücrelerdeki elektrolit seviyesi ve yoğunluk değerleri kontrol edilmelidir. Seviye plakaların bir parmak üstünde olacak şekilde ayarlanmalıdır. Eksilme varsa sadece saf su eklenmelidir. Akü içerisindeki hücreyi çok aşırı doldurma durumunda araçta yaşanabilecek bir sarsıntı esnasında hücre içindeki sıvının dışarı çıkma olasılığından dolayı araçtaki kablo veya bağlantı noktaları zarar görebilir.
Redresör şarjına dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan bir tanesi de şarj alanının yeterince havalandırıyor olması gerekliliğidir.
afyon varta akü satışı,afyon varta akü yetkili satıcısı,afyon varta akü bayi,afyon varta akü bayisi,afyon varta akü bayileri,afyon varta akü satan yerler,afyon varta akü satan firmalar,afyon varta akü fiyatı,afyon varta akü,afyon varta akü fiyatları,afyon varta akü ömrü ne kadar,afyon varta akü nerede üretiliyor,afyon varta akü yol yardım,afyon varta akü takviyesi,